10. 06. 2019.

Find Your SPARK Banjaluka – Robotics Edition powered by NSoft

Autor

Ove godine događaj Find Your SPARK je u znaku broja četiri – već se četvrtu godinu zaredom održava, i to ovaj put u četiri grada! Prvi je Banjaluka, gdje će glavna tema biti robotika. U subotu, 15.6.2019. godine, u  QLab-u u Banjaluci, sve koji dođu, očekuju brojne tehnološke inovacije, najnoviji gadgetu, edukativne IT radionice i zanimljiva gaming/edukativna takmičenja.

“Banjalučki Find Your SPARK će biti fokusiran na osnovnoškolce i robotiku, no na samom gadget showu izložit ćemo i dronove, električna vozila, 3D i gaming gadgete. Djeca će cijeli dan moći besplatno isprobati Makeblock, Lego, Arduino i STEMI robotiće”, najavila je Maja Miljević, direktor Sparka.

U isto vrijeme će se održavati radionica o robotici, gdje će učesnici moći naučiti sve o mBot i mBlock robotićima, kako se kreću, koje senzore koriste i slično.

“mBot je cjelokupno rješenje za vaše dijete koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Ovaj jednostavan za sastavljanje – mBot edukacijski robot set pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEM zanimanja (nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku)”, dodaje Miljević

Predavači su Jelena Kalaba i Sandra Kozaragić iz Kliker škole programiranja. Nakon radionice slijedi i takmičenje.

 

PROGRAM

 

10:00 – 17:00 Gadget Show: roboti, električna vozila, dronovi, 3D uređaji i igraće konzole

10:00 – 14:00 Brain Gym: radionica o robotici

14:00 – 15:30 Tech Challenge: natjecanje iz robotike

16:00 – 17:00 Proglašenje pobjednika i kraj događaja

 

Find Your SPARK ne bi bio mogući bez partnera i sponzora: NSoft, SYNC, Vitinka, Kliker centar, Qlab, Rolograf i Krajina Klas.

Događaj je besplatan – sve što trebate uraditi da biste učestvovali je popunjavanje kratke forme na linku.

Tech ljubitelji, vidimo se u Banjaluci! Next stop: Zenica!

 

#FindYourSPARK #FYS2019 #FYSBanjaLuka

 

Objavljeno u Novosti