20. 03. 2018.

Global Talent praksa

Autor

Global Talent je iskustvo za sve mlade sa završenim fakultetom – posjeduješ bachelor ili master diplomu a nemaš dovoljno radnog iskustva? Ovo u pravilu predstavlja poprilično problematičnu situaciju za naš prostor i pravi trenutak da se prijaviš za Global Talent prakse! Global Talent ti omogućava stručno usavršavanje u drugoj državi gdje možeš steći stručno iskustvo i vratiti se kao lider tržišta rada.

Ova vrsta profesionalnog iskustva pruža ti razvijanje stručnih sposobnosti i proširenje znanja, iskustvo timskog rada u internacionalnim kompanijama, organizacijama ili školama, razvoj liderskih sposobnosti te razumijevanja običaja drugih naroda.

Svako Global Talent iskustvo traje između 3 i 18 mjeseci, te za vrijeme svog rada dobijaš platu na kraju mjeseca. Plata se određuje prema standardima države u koju ideš, te je dovoljna za pokrivanje prosječnih troškova života

1.

Napravi profil na Portalu Prilika, pretraži projekte i apliciraj na one koji te zanimaju.

2.

Jedan od naših lokalnih ureda će te kontaktirati, i imat ćeš sastanak sa našim timom.

3.

Slijedi intervju za učešće na projektu, gdje ćeš moći upoznati naše kolege iz drugih država.

4.

Ako zadovoljiš kriterije, prihvaćen si na projekat! Mi za tebe organizujemo pripremni seminar, i nakon toga si spreman za polazak.

5.

Uticaj koji ostvariš ne zavisi samo od projekta u kojem učestvuješ, već i od promjenjenog načina razmišljanja nakon što se vratiš u svoj grad. Najviše ćeš plodova svog iskustva primjetiti pri povratku!

Kotizacija za učešće u Global Talent iskustvu iznosi 189KM.

Tokom cijelog procesa od registracije na Portal do povratka sa prakse, mi smo tu kao tvoja podrška u svakom trenutku. Prije odlaska na praksu, organizujemo za tebe kratki pripremni seminar, gdje te upoznajemo puno više sa AIESEC-om, i tvojim liderskim putem kroz ovih 6-8 sedmica. Uvijek možeš računati na nas!

Tvoja naknada bit će dovoljno visoka da pokrije troškove koje ćeš imati dok budeš na praksi.

Više na linku.

Objavljeno u Novosti, Uncategorized