30. 01. 2019.

Usavršavanje studenata u inostranstvu

Autor

Otvoren je poziv za prijavu studenata za Humanity in Action BiH za jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima u Amsterdamu, Kopenhagenu ili Sarajevu (7. juna – 3.jula 2019.) i John Lewis Fellowship u Atlanti, SAD (1. – 31. jula 2019.).

Poziv je otvoren za sve BiH studente preddiplomskog i diplomskog studija, kao i za one koji su u zadnje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Prijave se primaju putem online aplikacije i rok za prijavu je do 10. februara 2019. Sve troškove učestvovanja u programima snosi organizator.  Za sva dodatna pitanja i informacije posjetite sljedeću Facebook stranicu Humanity in Action BiH ili pošaljite mail na bosnia@humanityinaction.org.

 

Ljetna škola Sveučilišta u Beču pod nazivom „Univie: Summer School for International and European Studies 2019“ je namijenjena akademicima i studentima iz cijelog svijeta. Ljetna škola se održava u austrijskom Stroblu kod Salzburga od 13. jula do 10. avgusta 2019. godine. Rok za prijavu je 30. april 2019. godine. Četveronedjeljni program ljetne škole obuhvata kurseve iz oblasti evropskih studija i predavanja akademije Austrian Arbitration Academy u prijepodnevnim satima, a u poslijepodnevnim satima kurseve njemačkog jezika. Kursevi iz oblasti Evropskih studija su na engleskom jeziku i bave se političkim, ekonomskim, pravnim, istorijskim i kulturnim aspektima razvoja Evrope i Evropske unije, a Austrian Arbitration Academy se bavi temom međunarodnog rješavanja sporova. Ponuda ljetne škole je zbog svog internacionalnog i interdisciplinarnog karaktera interesantna za studente svih studijskih smjerova, ali je od posebnog interesa za studente, koji se u sklopu svog studija bave oblastima: evropske studije, političke nauke, pravo (međunarodno i evropsko pravo), ekonomija, istorija, kulturne studije, međunarodni odnosi, interdisciplinarne studije i njemački jezik.

Informativnu brošuru o ljetnoj školi možete preuzeti ovdje, a prijavni obrazac ovdje.

Objavljeno u Novosti